Освободиха училищата в Перник от такса смет

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 247 | Брой коментари 0
17:39 19.12.2019

Общински съвет-Перник гласува за освобождаване на Държавните училища на територията на община Перник от такса битови отпадъци. Решението беше взето на днешната сесия на местни законодателен орган.

„През 2018 години план сметката на община Перник беше изпълнена, в частта на събраните данъци, в т.ч. ТБО, достигна 100%. Тази година план сметката отново ще бъде изпълнена. Съществува една несправедливост между държавните и общинските училища на територията на община Перник – общинските училища получават субсидия от Общината, за да платят такса битови отпадъци, а държавните училища се разплащат от собствения бюджет. Това формира разделение между училищата на наши – общински и чужди – държавни. Във всяко едно от тях учат децата на Перник“, посочи председателят на групата съветници от политическата сила Денислав Захариев.

Зам.-председателят на Общински съвет-Перник Милена Миланова припомни , че в рамките на предизборната кампания кметът Станислав Владимиров представи своите 20 приоритети за ускорено развитие на Перник, един от които гласи „безплатни детски ясли, подпомагане на училища и детски градини“. Днес обаче кметът не е склонен да следва поетите от него ангажименти, отбеляза адв. Миланова. Тя беше категорична, че децата в Перник не бива да бъдат делени на такива, които учат в общински или държавни училища.

Групата общински съветници от политическата сила подкрепи направената промяна в инвестиционната програма на община Перник, касаеща провеждане на мерки за енергиийна ефективност в ДГ „Калина Малина“.

„По време на предходния мандат успяхме да приложим мерки за енергийна ефективност в ДГ „Изворче“ и ДГ „Миньорче“. Тези две детски заведения имат своя нов облик и нов живот. Надяваме се новият кметски екип да успее да приложи по същия начин мерките за ДГ „Калина Малина“, подчерта Денислав Захариев.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени