Оставка на правителството поиска „Демократична България” – Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 11.01.2020 | Прочитания 2384 | Брой коментари 0
18:03 11.01.2020

Оставката на Бойко Борисов и цялото правителство поискаха от обединение „Демократична България” – Перник. На нарочна среща, поводът за която беше катастрофата в града и бедственото положение,  от обединението настояха да се понесе политическа отговорност. А политическа отговорност се носи с оставки.

Защото колкото и гражданите да протестират и да имат подръжка в исканията си, за всички е ясно, че без политическа воля – промяна не може да се получи. А когато има провал в политиката, се носи отговорност.

На срещата присъстваха съпредседателите на обединението Георги Недев от ДСБ и Марин Георгиев от „Да България”, както и общинският съветник от обединението Велизар Варадинов.

„Съгласно закона за достъп до информация сме внесли основни въпроси и чакаме конкретни отговори от МРРБ, МОСВ, Областна администрация и Министерството на икономиката.

МРРБ има важни контролни задължения спрямо ВиК операторите,затова питаме какъв контрол е упражняван над ВиК – Перник. Имаме опасения, че такъв контрол не е осъществяван.

Искаме отговор как е назначен на поста досегашният управител инж.Витанов. Защо по време на кризата беше оставен почти два месеца да ръководи дружеството? Питаме МРРБ каква информация има за лошото състояние на ВиК –Перник. „ – каза Велизар Варадинов.

Той посочи още няколко важни питания към МРРБ, сред които  и защо министър Аврамова също не носи отговорност за кризата.

От областният управител се очаква да отговори дали ВиК-оператора в Перник има служители с нужния ценз и техника, нужна за нормална дейност. Има ли регистър на активите. Пита се и дали има изготвена  програма за пълно измерване на всички важни обекти, както и дали е изготвен регистър на авариите.

От обединението са систематизирали и няколко въпроса към МОСВ и Министерството на икономиката. Питат за контрол, който е осъществяван от МОСВ, каква е извършвана преценка за исканията от ВиК оператора, както и как са утвърждавани графици в месеци с ниски нива на полезен обем на язовира.

След като получат отговорите от обединението ще сезират Сметната палата, АДФИ и главния прокурор.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени