Осмият университет на Старейшини ГЕРБ се проведе в Сандански

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 703 | Брой коментари 0
14:20 29.10.2018

Областният клубен ръководител на СГЕРБ-Перник Искра Златанова и представители на структурата Взех участие в Осмия университет на Старейшини ГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“ в Сандански.

Щастливи  сме, че имаме възможността да вземем участие в този форум, защото той ни дава възможност да премерим политическия пулс - докъде сме стигнали и какви намерения и цели имаме. Академиите на Старейшини ГЕРБ са изключително полезни и ценни, защото ни дават възможност да чуем и обсъдим проблемите по места, да търсим техните решения, да обмним добри практики и опит, сподели Искра Златанова. Тя отбеляза, че тази акадения е още по-специална, защото организацията отбелязва 10 години от своето създаване.

Конференцията беше открита от председателя на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП Николай Андреев и зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на политическата сила Цветан Цветанов.

Гост-лектори на форума бяха министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на транспорта Росен Желязков, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров. В рамките на събитието лекция на тема „Цифровата икономика като един от приоритетите на ЕС – актуално състояние и перспективи“ изнесе и българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени