Осми фестивал "От Трън по убаво нема" ще се състои в събота

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 231 | Брой коментари 0
09:46 08.06.2018

Осми национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли "От Трън по-убаво нема" ще се състои в събота в граничния град, съобщи Йордан Станимиров - член на организационния комитет на проявата. Очакват се около 1 000 участници - 28 групи от страната и две от Македония.

Празникът ще започне със състезание, включващо посещение на четирите най-популярни туристически обекта на територията на община Трън - ждрелото на река Ерма, музеите на бусинската керамика и на киселото мляко и скалния параклис "Св. Петка".

Наградният фонд на състезанието е 500 лв.

В залата на Народно читалище "Гюрга Пинджурова 1895" ще се проведе техническа конференция за ръководителите на клубовете и ансамблите. Всички участници във фестивала ще засадят дърво във фестивалния парк, което ще носи името на клуба, или ансамбъла. Тези, които вече са засадили фиданки, ще ги обгрижат.

В 15,00ч. участниците в проявата ще преминат в дефиле през центъра на Трън, което ще прелее в общо хоро. След това клубовете и ансамблите ще представят изкуството си на открита сцена в центъра на града/БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени