Осем от заболелите от морбили имат усложнения

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 396 | Брой коментари 0
09:04 17.02.2019

Осем от заразените с морбили общо 21 души у нас са получили усложнения. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа вече се е подобрило, но детето продължава да е с дихателна недостатъчност, съобщава NOVA.

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното отделение в петък, много бързо са се развили симптомите на болестта. Настъпила е тежка дихателна недостатъчност и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация. По думите на д-р Елена Лазарова от Инфекциозното отделение в Благоевград детето засега е стабилизирано.

 "Едно от децата с пневмония е на 2 години. При големите болестта протича по-леко, като единият е приведен в ОАИЛ, също беше с тежка дихателна недостатъчност, но се подобрява”, заяви още д-р Лазарова.

„Просто шарка, по-добре да преболедува“ - погрешно мислене, което излага децата на риск

 Тежестта, с която протича заболяването, според лекарите, не зависи от възрастта, а от имунитета на пациентите.

 В болницата в Разлог са взети всички мерки срещу разпространението на морбили. Детското отделение там е затворено. „Спрени са всички визитации в цялата болница. Към момента няма да има затваряния на нови отделения”, допълни директорът на РЗИ - Благоевград д-р Калоян Калоянов.

21 души са с потвърдена диагноза морбили у нас - има ли опасност от епидемия?

 От болницата в Благоевград увериха, че разполагат с достатъчно база да приемат пациенти от региона на Разлог, след като тамошното детско отделение вече е затворено.Все още се издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили./Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени