Осъденият за военни престъпления Слободан Праляк се е самоубил с цианкалий

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 407 | Брой коментари 0
09:01 02.12.2017

Босненско-хърватският генерал Слободан Праляк най-вероятно е починал от спиране на сърдечната дейност в резултат от поглъщане на цианкалий. Холандските прокурори съобщиха това късно в петък, два дни, след като осъденият за военни престъпления Праляк се самоуби в съдебната зала на Международния наказателен съд за в бивша Югославия(МНСБЮ), предава AFP.

 „Предварителните резултати от токсикологичния тест показват, че Праляк е имал концентрация на цианкалий в кръвта си“, съобщиха от холандската прокуратура, чрез съобщение.

„Това е причинило спиране на сърдечната дейност, което е и вероятната причина за смъртта му“, допълват от там.

 Предварителните резултати бяха огласени, след като холандските власти проведоха аутопсия на тялото на Праляк.

Босненско-хърватският генерал се самоуби в сряда, като в последна демонстрация против решението на МНСБЮ той изпи шишенце с отрова пред очите на съдиите от ООН, веднага след произнасянето на 20-годишната присъда срещу него.

Двама хърватски специалисти също са присъствали по време на аутопсията, проведена от Нидерландския криминален институт в Хага./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени