Оранжев код за опасно време днес и в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 370 | Брой коментари 0
07:47 14.07.2019

Обилни дъждове с гръмотевици ще има в 18 области у нас. За областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пловдив, Пазарджик, Перник, София – град, София – област, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково, Ямбол е обявен оранжев код за опасно време.

В тези места се очаква количество на валежите да е между 35 и 60 л/кв.м. Ще има гръмотевични бури, както и условия и за градушки. При оранжев код се препоръчва на хората да внимават и да не предприемат екстремни действия, тъй като са възможни и наводнения с всички последствия от тях.

Жълт код пък ще важи за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Разград, Русе, Търговище, Шумен. Очакваните количества валежи за следващите 24 часа ще бъде между 20-30 л/кв.м. При жълт код са възможни малко наброй локални наводнения. При този код също са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени