Определиха безопасните дози алкохол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 526 | Брой коментари 0
08:16 30.06.2018

Специалисти от Американската асоциация на кардиолозите посочи безопасните за здравето на човека дози алкохол и последствията от неговата злоупотреба в изследване, публикувано на сайта на организацията, цитирано от БТА.

Учените анализирали данните на 4710 души на възраст между 18 и 45 години. Били взети предвид хранителният режим на участниците и физическата им активност.

Кардиолозите стигнали до извода, че хората, които пият алкохол повече от 12 пъти годишно, по-често страдат от високо кръвно налягане и ниво на холестерола, в сравнение с абсолютните трезвеници. За избягване на сърдечносъдовите заболявания, авторите на изследването ни съветват тотално да се откажем от алкохола. За да се намалят последзствията от него, мъжете не трябва да консумират дневно повече от 680 грама бира, 220 грама вино и 80 грама концентат. За жените тези стойности трябва да се намалят наполовина./Новини бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени