Опасност от интензивни валежи в Пернишко на 10 срещу 11 юли

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 687 | Брой коментари 0
21:19 08.07.2019

Областният управител Ирена Соколова информира за възможни интензивни валежи и наводнения, очакващи се на 10 срещу 11 юли.

Данните се позовават на бюлетина на Министерство на околната среда и водите, който уведомява, че от следобедните часове в сряда до следобедните часове в четвъртък, съществува значителна вероятност за повишения на водните нива в целите водосбори на реките Струма, Места и Доспат.

В резултат на това има опасност от поройни наводнения в следобедните и вечерни часове на 10 юли в горното и средното течение на река Струма (в района на градовете Перник, Радомир, Земен, Бобовдол и в притоците ѝ реките Конска, Арката, Джерман – в района на град Дупница, Рилска – в района на град Кочериново), както и горното течение на река Места (в притоците ѝ река Белишка – в района на град Белица) и река Изток (в района на град Разлог).

Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на кметовете на шестте общини в региона и дежурните по общинските съвети за сигурност.

В дните с предупреждения за очаквани значителни количества дъжд ще бъде следено нивото на водоемите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени