Опасност от интензивни валежи в Пернишко на 10 срещу 11 юли

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 621 | Брой коментари 0
21:19 08.07.2019

Областният управител Ирена Соколова информира за възможни интензивни валежи и наводнения, очакващи се на 10 срещу 11 юли.

Данните се позовават на бюлетина на Министерство на околната среда и водите, който уведомява, че от следобедните часове в сряда до следобедните часове в четвъртък, съществува значителна вероятност за повишения на водните нива в целите водосбори на реките Струма, Места и Доспат.

В резултат на това има опасност от поройни наводнения в следобедните и вечерни часове на 10 юли в горното и средното течение на река Струма (в района на градовете Перник, Радомир, Земен, Бобовдол и в притоците ѝ реките Конска, Арката, Джерман – в района на град Дупница, Рилска – в района на град Кочериново), както и горното течение на река Места (в притоците ѝ река Белишка – в района на град Белица) и река Изток (в района на град Разлог).

Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на кметовете на шестте общини в региона и дежурните по общинските съвети за сигурност.

В дните с предупреждения за очаквани значителни количества дъжд ще бъде следено нивото на водоемите.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени