Опасни маневри на пътя край Драгичево! Обратен завой в насрещното!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 413 | Брой коментари 0
10:01 13.03.2019

С риск за живота шофьори правят обратен завой в насрещното. Това се случва на нерегламентирано кръстовище край село Драгичево. Автомобили, ТИР-ове, маршрутки и други превозни средства. Водачите използват обръщалото за снегопочистваща техника, намиращо се на границата между зоните на действие на ОПУ - Перник и ОПУ - София. Румен Бахов от Нова телевизия потърси и позицията на АПИ за абсурдното кръстовище.

"Това си е техен избор. Като цяло е забранено да се прави обратен завой, като цяло да се преминава разделителната ивица. Тук е предвидено да се монтира т.нар. "разглобяема осигурителна система за пътища. Но тя ще бъде монтирана при приключване на на зимното поддържане. Тук обръща нашата снегопочистваща техника, която обслужва област Перник и област София", обясни инж. Иван Василев от АПИ.

Той допълни, че има временни ограничителни съоръжения. Наредени са бализи, които същото забраняват обратното движение. "Предприели сме дейности за изграждане на временен светофар. Тук в района имаме амбиции  да се въведе интелигентна система за управление на трафика", добави той.

По думите му, жителите на Драгичево имат нормален вход и изход, който е на 3 километра по-надолу, но на хората явно не им харесва./Новини

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени