Опасни ли са спинерите за здравето

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.07.2017 | Прочитания 517 | Брой коментари 0
17:20 17.07.2017

Kой няма спинер, кой не е чувал за тези антистрес играчки. Появи се информация, че в спинерите има олово и цинк. И така властите у нас решиха да направят проверка.

През последните дни контролните органи подложиха на лабораторни тестове различни видове спинери, за да проверят има ли концентрации над нормите на тежки метали в тях.

Съмненията дойдоха, след като изследванията в други държави показаха концентрация на живак и олово в пъти над нормата. Резултатите обаче показват, че у нас в спинерите засега не открити наднормени съдържания на олово и живак.

Това заяви Мирослав Йотов от Aгенцията за метрологичен и технически надзор в "Здравей, България" по NOVA.

През последните дни спинерите оглавиха класацията за най-опасни играчки през лятото, изготвена от американски потребителски организации. Според доклада джаджите носят риск от задушаване и дори от фатален изход.

А световните медии вече съобщават за инциденти със спинери, като този случай, при който 10-годишно момиче от Тексас поглъща парче от играчката.

През последните месеци на митницата у нас са спрени над 70 000 спинери, а по време на инспекциите на пазара – 75% от модерните играчки се оказват без маркировка за съответствие и без посочен производител.

Как потекоха тестовете в лабораториите у нас и какви са резултатите вижте във видеото горе.

Източник: Nova.bg

 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени