Онлайн погребения

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1934 | Брой коментари 1
09:26 27.11.2012

 

Шокираща онлайн услуга започват да предлагат погребалните бюра в Хасково.Става въпрос за онлайн излъчване на погребения.

Собствениците на погребални бюра в областта обясняват,че искат да бъдат новатори и аргументират идеята си с това,че понякога не всички близки на починалия могат да присъстват на погребението.

Директорът на "Обреди и ритуали" ЕООД в Хасково, Лиляна Петрова, споделя, че това е един начин клиентите да бъдат доволни. Допълва,че услугата ще бъде строго контролирана и няма да има изтичане на видео материали в интернет пространстовото.За целта на близките на починалия ще бъдат давани специални пароли, с които те могат да проследят ритуала.

Българската православна църква не е привърженик на идеята.Представители на църквата се противят срещу оскверняването, един вид, на толкова личен ритуал.

Въпрос на време е да разберем дали новаторите от ръководството на обредния дом в Хасково ще реализират идеята си и доколко ще има контрол,ако онлайн погребенията станат факт.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари

  1. Gestapo Pernik

    01:22 28.11.2012
    Като цяло според древните закони на наща вяра като цяло ритуалът 'погребение' (закопаване в земята) е доста обиден,древните българи смятали,че това е позорно,за тях истинското изпращане на покойния е изгаряне,по този начин смятали,че човекът се пренася в небето при върховния бог Тангра и останалите Алпи. Въпреки,че днес 'закопаването в земята' е масово използван ритуал,смятам,че това е тройно по позорно което се опитват да вкарат,някой неща не може да станат по модерни,какво ?! ...да станем като циганите,който се гаврят снимайки се с надгробни плочи ??? Освен после и снимките да качим в социалните мрежи за да са достъпни и за останалите приятели и прочия на покойника ? СРАМ!


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени