Онлайн каналите удрят телевизията

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 244 | Брой коментари 0
07:40 20.07.2019

Онлайн гледането на телевизия постепенно настига, че и измества класическото такова.

Така, например, само за една година средномесечният брой реални потребители на bTV Plus се е увеличил с 47% (януари-юни 2019 спрямо януари-юни 2018), а на платения канал Voyo – с 34% , научи „Монитор“. През първата половина на 2019 година безплатната онлайн платформа bTV Plus, в която продукциите на канала могат да се гледат до 7 дни след ефирното излъчване, отчита близо 4 милиона видео гледания.

Увеличението спрямо същия период за 2018 е с 12%. На SVOD платформата voyo.bg общият брой видео гледания от началото на годината до края на юни е 1 683 701, с 14 % ръст спрямо същия период през 2018.

Любопитен всъщност е и изборът на зрителите. Онлайн каналите се следят предимно от млади хора, а проучване на „Монитор“ сочи, че те предпочитат турските сериали. Топ заглавията на bTVPlus са съответно „Майка“, MasterChef, „Горчива любов“, „Сълзи от рая“, „Гласът на България“, Централна емисия новини, „Втори шанс“ и „Искрите на отмъщението“. Всеки един от изброените сериали е турска продукция. Още по-фрапиращо е положението при платения канал Voyo. Там водещите пет места са окупирани от сериали на южната ни съседка. Това са „Сълзи от рая“, „Горчива любов“, „Любов на инат“, „Искрите на отмъщението“ и „Майка“. Топ 10 се допълва от „Силата на желанията“, „Новите съседи“, „Шест сестри“, „Вътрешен човек“ и „Втори шанс“. Чак след това се нарежда готварското предаване MasterChef.

До приключване на редакционния брой не получихме статистика за гледанията към платформите на Нова тв. Спрямо статистики на Nielsen Admosphere Bulgaria за март месец, излезли през април, предаването Hell's Kitchen с водещ шеф Виктор Ангелов генерира близо един милион онлайн видеогледания за периода в NovaPlay. В онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп седмият сезон на хитовата медицинска драма „Откраднат живот: Любовта лекува”, кримката "Дяволското гърло" и комедията „Господин Х и морето” генерират общо над 2, 5 милиона видео гледания за същия период./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени