Олекотяват детските раници с е-учебници

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.04.2018 | Прочитания 343 | Брой коментари 0
16:49 04.04.2018

Министърът на образованието Красимир Вълчев поясни, че това се отнася за класовете във всички училища, но има едно условие: издателствата трябва да заявят, че желаят осигуряването на такъв достъп срещу предоставянето на допълнителни средства от държавата.

„Промяната ще влезе в сила още от тази учебна година, предполагам, че до 30 дни ще бъде осигурена тази техническа възможност. Застраховам се със срока в известна степен, защото по-голямата част от издателствата ще успеят да го осигурят и до 10 дни“, обясни министърът.

„Това са учебници с идентично съдържание на книжните такива, не са електронни учебници, държа да направя разграничението. В електронните учебници има допълнително съдържание, филмчета или допълнителни материали към всеки урок. Това е книжният учебник, четим в електронен вариант“, уточни Вълчев. Той допълни, че остава ползването на книжните учебници и че няма страна, която изцяло да е преминала към електронни варианти. "Това е допълнителна възможност, която може да се използва вкъщи, в училище и при пътуване“, каза той.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени