Lotus homes

Окончателно: Срещу 1000 лв. запазваме номера от колата при продажба

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 574 | Брой коментари 0
08:32 28.06.2020

Собствениците на леки коли ще могат да си запазят регистрационния номер при продажба и да го сложат на новия си автомобил, но при условие, че заплатят 1000 лв. Това предвиждат изменения в Закона за автомобилните превози, приети днес окончателно от Народното събрание.

Тротинетките вече няма да се движат по тротоарите, максималната им скорост се ограничава до 25 километра в час, а водачите трябва да са на възраст над 14 г. Тротинетките ще мога да се движат по определените за велосипедите алеи, а ако липсват такива , възможно най-близо до дясната граница на платното за движение. Тротинетките трябва да разполагат с бяла или жълта различима светлина отпред и устройство за излъчване на червена светлина отзад. Поставя се изискване водачите до 18 - годишна възраст да носят каска. Солени санкции се въвеждат за таксиметровите шофьори. Ако такси вози пътници без включен апарат, автомобилът ще се спира от движение за една година. Ще бъде създаден и единен публичен таксиметров регистър към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Общините ще се издават и удостоверенията за таксиметрова дейност. Споделено пътуване ще остане разрешено, в случай че не се иска пари за това. За нелегламентиран превоз ще се отнеме книжката на водача. На превозваческа фирма или на лица, извършващо превози за собствена сметка, които не са осигурили правилното функциониране на тахографа, ще се налага имуществена санкция от 1000 вместо 3000 лв./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени