Окончателно: Само Спортният тотализатор ще организира лотарийни игри

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 263 | Брой коментари 0
04:18 07.02.2020

Само Спортният тотализатор ще може да организира лотарийни игри. Това приеха окончателно депутатите с поправките в Закона за хазарта.

Точката влезе като допълнителна в дневния ред на парламента в петък сутринта, а промените минаха на второ четене без дебат в залата.

Според поправките от деня на влизането в сила на закона, след обнародването му в "Държавен вестник", се прекратяват лицензите на досегашните организатори на лотарийни игри.

Наградите на спечелилите досега, които не са изплатени до влизането в сила на закона, ще се изплащат по правилата на съответната игра, гласи окончателният текст.

Разпространението и продажбата на билети, талони и фишове също се преустановява от влизането в сила на закона. А вече издадените, но непродадени билети трябва да бъдат унищожени до 31 декември 2020 г.

Вносителят на текстовете Валери Симеонов каза по-късно пред журналисти, че се очаква обнародването и влизането в сила на закона да бъде още следващата седмица./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени