Окончателно! Съдът обяви за нищожна Наредба 2 за административните такси в Перник! Падна и наредбата за такси и глоби за животни на територията на общината!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 562 | Брой коментари 0
07:47 21.04.2018

Окончателно! Съдът обяви за нищожна Наредба 2 за административните такси в Перник!  Падна и наредбата за животните на територията на общината!

Окончателно с решение на Върховен Административен съд е отменена  Наредба №2 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник. – това съобщи късно снощи адвокат Анжела Асенова. От момента на приемането на наредбата тя беше категорична, че ще се нарушат много  права и законни интереси на граждани и фирми на територията на Перник.

„С решение на ВАС окончателно е потвърдено решението на АС, Перник, с което е прогласена за нищожна и наредбата за придобиване, притежаване , отглеждане , контрол и регистрация на животни на територията на Община Перник.

Наредба ,която беше изготвена от сегашния кметски екип и приета от ОБС, Перник, с мнозинството на ГЕРБ, в пълно противоречие със закона.....и затова е обявена и от съда за нищожна.

Като цяло, тази Наредба беше приета в пълно противоречие с принципите на правова държава, с идеята за поредното събиране на неясни таски и глоби от притежателите на животни.

Но успяхме! И тази наредба е нищожна!

Затова, всеки, който е извършил плащане по тази Наредба на такса или глоба, има право да поиска връщане на платените суми......

А това отново доказва, че има надежда, че имаме права и от нас зависи да ги отстояваме!” – пише още Асенова. 

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени