Ограничават достъпа до Седемте рилски езера

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 703 | Брой коментари 0
07:59 20.02.2019

Ограничаване на достъпа на туристи до Седемте рилски езера предвижда проект на стойност близо 12 млн. лв. на Национален парк „Рила“, който ще бъде реализиран в следващите 4 години.

В района има регламентирани само три пътеки, но се ползвали около 20 маршрута, което води до ерозия на почвата, образуваща кал в езерата, предаде БНТ. Затова туристите ще трябва да се движат по маркирана тясна пътека. „ Ще се опитваме да извличаме и тинята от езерата“, коментира Кирил Андонов, директор на Националния парк. Предвижда се още монтирането на нова модерна техника, с която ще се засичат и залавят бракониерите, тъй като ловът в защитените зони е забранен. „Ще показва локацията там, от където произлиза изстрела. Това ще позволи директно насочван на парковата охрана и реагиране точно на място“, обяснява Кирил Андонов. За последните десет години в парка са станали 12 големи пожара, затова ще бъде изградено и противопожарно депо с техника за гасене./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени