Официално откриха Център по природни науки в ПМГ "Христо Смирненски"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 633 | Брой коментари 0
16:02 23.02.2018

Кметът на Община Перник Вяра Церовска присъства на открит урок по география в новооткрития Център по природни науки в ПМГ „Христо Смирненски“, които се реализира по проект „Училище на бъдещето“ на фондация Америка за България.

Лентата на новата придобивка беше прерязана на специална церемония от директора на учебното заведение Емилия Грозданова. На празника присъстваха секретарят на Общината Радослава Манова , председателят на Общинския съвет Иво Савов и неговите заместници Румяна Гьорева, Петър Първанов и Милан Миланов, началникът на Регионалното управление Ваня Коконова и представители на фондация Америка за България.

„Един от основните приоритети в стратегията за развитие на нашата гимназия е създаването на благоприятна училищна среда чрез подобряване и осъвременяване на материалната база като основна предпоставка за качествено образование. Този стремеж мотивира мен и колегите ми в търсене на алтернативни възможности за финансиране и подобряване на материалната база и да реализираме този проект. Чрез него създадохме модерна и функционална образователна среда, наситена с богати природни акценти и осигуряване на възможност за провеждане на експериментални дейности“, сподели директорът Емилия Грозданова.

Учениците, учителите и гостите бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „Споделям и вълнението, и радостта , и напрежението от днешния ден, който отразява един труд, толкова важен, толкова сериозен да се включиш в оспорвана конкуренция, за да покажеш, че си най-добрият и накрая да успееш да го реализираш. Поздравявам ви затова, че успяхте да запазите добрите традиции на прекрасно обучение , на изграждане на истински личности, които могат да определят своя професионален път , благодарение на училището , в което са израснали и са получили своя опит и умения. Сигурна съм, че това наистина ще бъде училище на бъдещето , защото непрекъснато работите и показвате , че можете да бъдете от най-добрите“, сподели кметът Вяра Церовска и пожела на всички успех.

В рамките на проекта са оборудвани кабинетите със система от лабораторни модули и мрежово свързани дигитални инструменти – интерактивни дъски, лаптопи , ученически таблети, цифрова микроскопска камера , дигитални научни лаборатории. Изградени са четири мултимедийни кабинети по физика и астрономи , биология и здравно образование , по химия и опазване на околната среда и по география и икономика. Обособени са и две информационни зони във фоайетата на учебното заведение.

„Всяка осъществена мечта е повод за истински празник , а бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на своите мечти. Мечтите са цели , които преследваме, мечтите са планове, които чертаем , мечтите са съкровени желания скътани в мислите ни, те са посоката, в която вървим. От сърце благодарим на нашите приятели от фондация Америка за България, с помощта, на които днес мечтата ни става реалност“, споделиха възпитаниците на учебното заведение.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени