mycomputer.BG

Одобриха бизнес плана на "Топлофикация" Перник до 2024 година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 317 | Брой коментари 0
07:35 04.07.2020

На закрито заседание през юни КЕВР одобри бизнес плана на Топлофикация Перник до 2024 г..

По време на дискусията е обсъдена реализацията на бизнес плана на Топлофикация Перник за периода 2015 г. – 2019 г., като е отбелязано увеличение на производството на топлинна енергия, което е съобразено с потребностите, като основният фактор е среднодневната температура. Силно впечатление прави, че Топлофикация Перник е преизпълнила многократно социалната си програма. По план за 5 години е трябвало да вложи 600 000 лв в нея, а реално е инвестирана сума близо 2 000 000 лева в дейности по изпълнение на социалния си ангажимент.

Бизнес планът за следващите 5 години е с основна насоченост към увеличаване на дела на използването на природен газ и биомаса в качеството им на заместители на въглищата. Според разчетите през 2024 г. топлинната енергия ще се създава от 79% въглища, 17% биомаса и 3% природен газ.

„За успешната реализация на бизнес плана ни очакваме да имат своя принос промяната на енергийния микс с природен газ и биомаса, за която все още очакваме разрешение. Поради постоянно нарастващите цени на квотите парникови газове, с едновременно намаляващите количества на безвъзмездно предоставените по различни програми, както и намаляването на количеството и влошаването на качеството на кафявите въглища от Пернишки басейн, взехме решение за промени в енергийния микс. Друга основна причина  е и политиката на Европейския съюз за намаляване на използването на изкопаеми горива при производството на енергия.“ – заяви изпълнителният директор на Топлофикация Перник инж. Любомир Спасов.

Директорът обясни, че стратегията на дружеството е пълно задоволяване на абонатите от топлоенергия за отопление и топла вода за битови нужди, при осигуряване на качество и култура на обслужване на европейско ниво и при цени, които са най-ниските в страната.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени