ОДМВР – Перник: Спазвайте карантината, за нарушителите е предвидена наказателна отговорност

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 663 | Брой коментари 0
04:52 19.03.2020

Полицията призовава жителите на областта, които се завръщат от чужбина, строго да спазват задължителна домашна карантина за срок от 14 дни. Мярката е наложена със заповед на министъра на здравеопазването, свързана с предотвратяването и разпространението на вируса "Covid-19" на територията на страната.

Напомняме на гражданите, че с направени изменения от Народното събрание в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи. Апелът на ОД МВР - Перник към завръщащите се в областта от чужбина е да не нарушават карантината, за да не попадат под наказателно преследване.

За всички установени случаи се образуват досъдебни производство за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени