mycomputer.BG

Обявяват бедствено положение в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 18.12.2019 | Прочитания 2016 | Брой коментари 0
15:52 18.12.2019

До петък ще бъде официално обявено бедствено положение в Перник, заради водната криза – това потвърдиха днес на нарочна пресконференция кметът на града Станислав Владимиров, областният управител Емил Костадинов и председателят на общински съвет Димитър Колев.

„Днес проведохме заседание на кризисния щаб в изпълнение на кризисния план за действия при бедствия и аварии в общината. Целта бе да се направи подготовка за обявяване на бедствено положение в община Перник. В петък най-вероятно то ще бъде факт” – каза Станислав Владимиров. При едно бедствено положение всичко се изпълнява в спешен порядък Обсъдени са и мерките за подобряване на водоподаването, всички планирани действия в тази насока.

Стана ясно че в момента притока на вода в язовира е 50литра в секунда, оттокът е 350 литра.

Областният управител Димитър Колев подчерта, че подкрепя по-трудния режим за перничани по простата причина, че това се прави в полза на всички. Много по-рационално е водата да се пуска и спира по веднъж на денонощие, а не както беше досега по два пъти. Така и авариите ще са по-малко. Естествено ще се прецени дали в някои квартали да няма промяна. Целта е да няма нагнетяване на напрежение и да няма брожение сред хората.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени