Coca Cola

Обявиха новите дати за матурите, няма да удължават учебната година

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 375 | Брой коментари 0
08:48 05.05.2020

Учебната година няма да бъде удължавана. Тя трябва да завърши електронно, а учениците ще се върнат в класните стаи само за зрелостните изпити и Националното външно оценяване.

„Направили сме така, че годишните оценки да могат да се оформят само с 2 оценки за срока“, каза образователният министър Красимир Вълчев по време на брифинг в Министерския съвет.

Датите са 1 и 3 юни -12 дни по-късно от първоначалните дати. Получаването на свидетелствата ще се забави само с четири дни, с което зрелостниците ще могат да кандидатстват за висши училища в София и чужбина.

Началото на изпитите ще бъде в 9 часа, с час по-късно от първоначално обявеното време за започване на

В зрелостния по литература няма да бъдат включени теми от лириката на Вапцаров и „Железният светилник“ на Димитър Талев.

Националното външно оценяване за учениците след 7 клас ще са на 15 юни по български и литература, и на 17 по математика. Изпитите ще започнат в 9 часа.

От изпита отпадат въпросите по произведенията „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов, „По жътва“ на Елин Пелин и „По жицата“ на Йордан Йовков./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени