mycomputer.BG

Обвиняем за незаконно държане на голямо количество коноп в с. Падине е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 112 | Брой коментари 0
08:28 26.11.2020

По искане на Районна прокуратура – Перник съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение спрямо В.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Досъдебното производство срещу него е било образувано за това, че на 22.10.2020 г., в къща в с. Падине, област Перник, незаконно държал високорисково наркотично вещество – коноп. В продължение на месец обвиняемият се укривал от органите на МВР и бил обявен за общодържавно издирване.

Извършеното от В.В. престъпно деяние се характеризира с висока степен на обществена опасност. От изготвената физикохимическа експертиза е видно, че количеството на наркотика е значително – 4 145 грама, със съдържание на активния компонент тетрахидроканабинол 16,26 %. Стойността му възлиза на 24 870 лева.

Съдът е приел доводите на прокурора от Териториално отделение - Радомир към Районна прокуратура – Перник, че съществува реална опасност обвиняемият В. да се укрие или да извърши престъпление.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени