Общинският съвет в Трън утвърди двама нови почетни граждани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 177 | Брой коментари 0
07:35 16.08.2019

Общинският съвет в Трън утвърди предложението за удостояване със званието "Почетен гражданин на Трън" на двама души, съобщи председателят на местния законодателен орган Бойчо Харалампиев.

Дългогодишният преподавател и директор на трънската гимназия Иван Зрънчев е новият носител на високото отличие. Той е на 84 г., бил е учител в трънското село Реяновци и директор на местната гимназия до 1970 г. Автор е на краеведските изследвания "Реяновци, Трънско" и "Просветното дело в Трънско от Възраждането до наши дни".

Димитър Тонин - създател на издателствата "Шамбала" и "Одисей", автор на първия български превод от тибетски език и на редица книги с езотерична насоченост, е вторият нов почетен гражданин на пограничния град.

Тонин е с трънски корени по майчина линия, които са в село Горочевци. Той е издал енциклопедичния пътеводител "Трънският край: природни, културни и исторически забележителности". Книгата разказва за древни светилища, крепости, гробници в 51 села в Трънско и в 21 села в Западните покрайнини, над 250 туристически обекта и над 40 туристически маршрута. Тонин е издал също първия по рода си фотоводител "Трънски красоти".

Отличията ще бъдат връчени на новите почетни граждани на празника на Трън 14 октомври./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени