mycomputer.BG

Общинският съвет в Перник прие предложението на кмета Владимиров за връзка със софийския водопровод

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 570 | Брой коментари 0
20:07 21.01.2020

На извънредно заседание днес ОбС – Перник прие предложението на кмета на общината Станислав Владимиров за връзка с водопровода на Столицата. Градоначалникът отправи предложението към местния минипарламент след среща с премиера в събота, на която бе взето решение за изграждане на довеждаща връзка от резервоар „Мало Бучино - нов“ до главен клон II в гр. Перник.

Освен това кметът на общината бе внесъл и докладна свързана с реконструкцията на градската пречиствателна станция за питейни води, реконструкцията на главен Клон II от водоснабдителната мрежа, реконструкцията на водопровод на главни улици на територията на общината, която включва и ремонт на главни клонове на водопроводи. С нея Станислав Владимиров иска съветниците да дадат съгласие за реализиране на цитираните обекти, което бе дадено от тях.

„Броят на улиците, на които ще бъде подменена водопроводната мрежа е сериозен, затова ремонтите са разделени на четири етап по квартали“, обясни зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев след сесията. Той обяви, че е направено запитване към камарата на инженерите за предоставяне на списък с фирми, които ще могат да се справят с обема на работа и тя ще бъде възложена именно на такива. „Всички предложения на общинското ръководство, които бяха одобрени от общинските съветници ни дават възможност да работим за решаването на кризата. Предстои ни много работа, за да можем да изпълним всичко качествено и в бързи срокове“, каза още Стоицев.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени