Общинският съвет в Ковачевци прие Програмата за управление на кмета Васил Станимиров

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.02.2020 | Прочитания 282 | Брой коментари 0
17:14 01.02.2020

Общинският съвет прие програмата  за управление на кмета  през   мандат 2019-2023г. В нея се планира управлението на общината да бъде отворено към  националната политика за регионално развитие. Общината ще продължи да провежда политика, с която да гарантира  силен  социален ангажимент  към населението.

Програмата за управление на мандат 2019-2023 година, е съчетание на стратегическите насоки и приоритети за развитието на Община  Ковачевци, с които   Станимиров спечели Местни избори 2019г. и поетите ангажименти към избирателите. Най-малката, но най- красива община в област Перник през последния мандат постигна много, не само в конкретни стойности, а преди всичко в доверие и отношение към хората. Резултатът от вота на избирателя говори красноречиво – изборите за местна власт приключиха още на първи тур с впечатляващия резултат от избор на кмет –                                  75,91 %. Това говори само едно – доверие! Доверие към политиките, провеждани в общината през последния мандат и доверие, че тези политики, които гражданите очевидно харесват, ще продължат и  в мандат 2019-2023г.

Като избран кмет заедно със заместник- кметовете,  общинска администрация,  кметските наместници и общинските съветници,  Станимиров  ще продължи да работи в интерес на хората и за тяхното благоденствие.

През 2020 година стоят много  отговорности, за които екипът му  има  готовност и смелост, да се изправи срещу тях и да покаже резултати, отговарящи на потребностите на жителите.

За реализирането на програмата  са набелязани конкретни дейности и срокове за тяхното изпълнение.  Едни от тях са ремонтиране и рехабилитиране на улиците  в населените места на общината, изграждане на водопроводната мрежа на село Ковачевци,   нови зони за отдих  и зелени площи, ремонт на детската градина, сградите  за обществено ползване.Внимание е отделено  и на  поддръжката на туристическите обекти.

Предвижда се изграждане на помощно игрище,  поддръжка на спортната зала и  комплекс „Димитровец”. Ще продължаваме да  дофинансираме обществения транспорт на територията на общината.  Не на последно място е грижата за децата на общината, поддръжка на материалната база, продължаване на социалната придобивка  за живеещите в Ковачевци - безплатно ползване на детската градина.

Амбициозната програма засяга всички сфери на обществения живот,  като са   поставени конкретни цели, за постигането на достоен стандарт на всеки един гражданин на община Ковачевци.

С визията на Станимиров  за мандат 2019-2023 г.,  той поема   ясния ангажимент, че ще работи  за хората и  с тях, за ясно и прозрачно управление на публичните средства и  за бързо и ефективно предоставяне на публични услуги.

„Ще надграждаме постигнатото, ще бъдем взискателни, ще следваме принципите и приоритетите в Програмата за управление, за да постигнем достоен стандарт и с гордост през 2023 година да отбележим 40-та годишнина от обявяването на Ковачевци за община.”-  завършва Станимиров.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени