Общинските ученически игри излъчиха победителите по лека атлетика

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 416 | Брой коментари 0
07:11 13.11.2018

Община Перник има своите шампиони и по лека атлетика, след като през уикенда се проведоха състезанията от Общинския етап на Ученическите игри 2018/2019 г. за момичета и момчета 5 - 7 клас и юноши и девойки 8 - 10 клас.

40 състезателки от 5 отбора в малката възраст мериха сили в 5 лекоатлетически дисциплини, като най - много точки за отборното класиране събраха момичетата от Х ОУ "Алеко Константинов". На второ място се нареди отбора от XIII ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", а трети останаха състезателките от XII ОУ "Васил Левски".

При момчетата, спорещите отбори за общинската титла по лека атлетика  бяха 4. Най-добре се представиха атлетите от VII ОУ "Г. С. Раковски", които заедно с момичетата от 10 ОУ ще представят Перник в следващия областен етап на игрите. Сребърните медали отново отидоха в 13-то ОУ, а с минимална преднина от половин точка пред отбора от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Драгичево, момчетата от 10 ОУ "А. Константинов" грабнаха бронза. Момчетата и момичетата от Драгичево се представиха достойно, като бяха подкрепени от треньорката си, европейската вицешампионка в скока на височина Венелина Венева.

Девойките от ПГТС "Арх. Й. Миланов" и юношите от ГПЧЕ "Симеон Радев" пък са новите общински шампиони във възрастовата група 8 - 10 клас. В спора за златните медали в двата потока мериха сили 48 състезатели от отборите на три пернишки гимназии - ГПЧЕ "С. Радев", ПГТС "Арх. Й. Миланов" и ТПГ "М. Кюри".

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени