Общински съветници в Трън поискаха дърводобивните фирми да възстановят разбитите пътища в резултат на тяхната дейност

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 243 | Брой коментари 0
08:20 18.02.2019

Община Трън да засили контрола върху дърводобивните фирми, които унищожават пътна инфраструктура с тежката си техника в районите, в които добиват дървен материал. За това настоя на последната сесия общинският съветник Олег Тодоров. Той поясни, че не е редно общината да влага средства за възстановяване на разбитата пътна инфраструктура в резултат на дейността на дърводобивните фирми. „Редно е в договора им да се заложи клауза да възстановят пътната инфраструктура след приключване на работата на определен обект.  Нещо повече, трябва да се налагат санкции, защото само така фирмите ще бъдат принудени сами да възстановят съсипаните пътища”, заяви Тодоров.

Кметът на Трън Цветислава Цветкова информира, че на 17 януари се е състояла среща на общинската управа с представители на дървопреработвателните фирми. „На срещата не присъстваха представители на 3 от тях, но ние ще им изпратим писма, с които ще ги уведомим за взетите решения. На тази среща поставихме ултимативно въпроса за възстановяването на разбитите пътища, в резултат на тяхната дейност и ги уведомихме, че в договорите им ще бъде заложена клауза, която ги задължава след приключване на работата на съответния обект да възстановят пътната инфраструктура. В противен случай, ще им налагаме строги санкции”, поясни Цветкова. Тя допълни, че още със започване на работата, всяка фирма ще бъде предупредена с писмо, че ще бъде санкционирана, ако не възстанови пътната инфраструктура след приключване на  обекта. Според Олег Тодоров, единствения ефективен начин за премахване на досегашната порочна практика е налагането на строги санкции. „Това ще дисциплинира фирмите и ще ги мотивира да възстановят разбитите пътища”, подчерта Тодоров. Общинският съветник Николай Манчев зададе резонния въпрос- какво ще се случи с вече разбитата пътна инфраструктура. Според него, едва ли ще е възможно по някакъв начин да бъдат принудени фирмите, които имат „заслуга” за лошия им вид, да ги възстановят. Очевидно Община Трън ще трябва да направи това със собствени средства.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени