Общината изкара документ: Общинският съветник Валентин Петков е гласувал “ЗА”, а сега търси под вола теле?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 569 | Брой коментари 0
17:44 05.12.2017

Във връзка с изнесена информация в медийното пространство, че предстои строеж на нов блок между жилищни сгради на улица “Отец Паисий” и ул. “Черешово топче” и направено посещение от народния представител Станислав Владимиров и общинския съветник Валентин Петков от БСП кметът на Община Перник Вяра Церовска изиска спешна проверка на случая, която показва следното.

За достигането на този казус със строежа на блока в центъра на града в основата му стои извършена продажба на общинска собственост през 2009 година. Решението е взето по времето на мандата на кмета, издигнат от БСП и с гласовете на общинските съветници от БСП. Сред гласувалите е и общинският съветник Валентин Петков, който сега се възмущава и определя с неговия съпартиец строежа за скандален. За достоверност и доказателство прилагаме протокола от провелото се заседание на местния законодателен орган с номер 160/17.03. 2009 г.

В договора за покупко-продажба е записано, че Продавачът продава на Купувачите недвижим имот частна общинска собственост, представляващ собствената на Община Перник една втора идеална част от правото на собственост върху терена, попадащ в УПИ III, отреден „За жилищно строителство“ , кв. 244. В документа се посочва още , че начинът на трайно ползване е ниско застрояване /до 10 м./, ведно с правото на собственост на Община Перник върху една втора идеална част от масивната жилищна сграда, построена в имота със сутерен и един етаж за сумата от 38 940 лв.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени