Община Радомир ще зарадва любителите на тениса с още едно игрище

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 98 | Брой коментари 0
16:20 26.05.2020

 

Община Радомир затвърждава облика си на институция, която се грижи за спорта. Вече е задействана процедурата по изпълнението на едно от предизборните обещания на кмета Пламен Алексиев – изграждането на закрит тенис корт. Така любителите на тениса в града ще разполагат с още едно игрище, на което ще могат да практикуват своето хоби. Целта на общинското ръководство е закритият тенис корт да се ползва през по-голямата част от годината, дори и при по-студено или дъждовно време.

За да може да се разположи това закрито съоръжение, днес общинският съвет в града със свое решение даде съгласие община Радомир да придобие поземлен имот с площ от 466 кв.м., бивша земеделска земя, възстановена в регулация, който е частна собственост. Придобивната цена на имота, по оценката на експерт-оценител, е 12 260.93 лв., без включен ДДС.

След като общинският съвет даде съгласието си, следващата стъпка е да се сключи предварителен договор, на база на който да се извърши изменение на плана за регулация и кадастралната карта в обхвата на засегнатите имоти. След приключване на необходимата устройствена процедура ще се извърши окончателното прехвърляне на имота, което ще даде възможност на общината да изпълни своето намерение.

Радомир разполага с модерни тенис кортове с осветление, с каквито дори малко областни градове могат да се похвалят. Кортовете се поддържат в много добро състояние и осигуряват отлични условия на желаещите да практикуват този спорт. От качествената настилка на кортовете се възползват дори тенисисти от София и Перник, които пътуват до Радомир, за да практикуват любимия си спорт.

"Спортът е един от моите приоритети и в бъдеще време ще продължа да полагам усилия за неговото развитие", заяви кметът на Радомир Пламен Алексиев

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени