Община Радомир решава проблема с бездомните кучета с ефективна програма

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
14:18 01.02.2020

Общинският съвет в Радомир прие програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на свое заседание вчера. С нея се цели намаляване на рисковете от ухапване на граждани и разпространяване на зарази от безстопанствените животни.

Програмата включва масова кастрация и връщане по места на социализирани кучета, които да се приемат за осиновяване от граждани, организации и общини. Здравите и неагресивни бездомни животни ще бъдат обезпаразитявани, маркирани и ваксинирани срещу бяс, след което ще бъдат връщани в своята среда.

Друга от предвидените мерки включва упражняването на строг контрол върху търговията и размножаването на бездомните кучета на територията на общината. В програмата са предвидени още и мерки за повишаване на културата на хората, отглеждащи кучета, с цел те да не ги изоставят.

Отглежданите на територията на общината кучета ще се идентифицират и регистрират в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните. Всички обекти за развъждане на кучета ще се регистрират съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност. Всички физически и юридически лица - търговци на кучета ще бъдат обект на строг контрол от страна на общината.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени