Lotus homes

Община Радомир организира кръгла маса за бездомните кучета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 230 | Брой коментари 0
17:49 15.06.2020

Във връзка с проблемите с безстопанствените кучета, община Радомир организира кръгла маса с участието на местната власт, Областна дирекция по безопасност на храните – Перник, както и ветеринарни лекари. Събитието ще се проведе на 24.06 /сряда/ от 14:00 часа в сградата на община Радомир. Специално поканени на срещата са неправителствени организации, ангажирани с проблемите на безстопанствените кучета и тяхното хуманно отглеждане.

Целта на форума е да се дискутират варианти за привеждане в съответствие със закона на съществуващите обекти за отглеждане на безстопанствени кучета на територията на общината. 

По време на дискусията, на собственика на обекта в село Владимир, където се отглеждат бездомни кучета, ще бъде предложен съвместен преглед на подходящи терени, където може безпрепятствено да се извършва подобна дейност.

Местната власт иска проблемът с кучетата в село Владимир да бъде решен по мирен и хуманен за животните начин. Община Радомир разчита на компетентността и авторитета на неправителствените организации, за да може кучетата от село Владимир да намерят своя дом на друго място, или да бъде популяризирана възможността за осиновяването им от широк кръг лица. По този начин ще се балансират обществените интереси, свързани със спазване на законовите процедури за отглеждането на животните, осигуряване на здраве и спокойствие на жителите на населеното място, като в същото време се гарантират и принципите, свързани с гарантиране на хуманното отношение към животните и възможността да им бъдат осигурени благоприятни за тяхното развитие условия на живот.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени