Община Перник търси средства за възстановяване на язовира в село Мещица

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 361 | Брой коментари 0
12:42 03.07.2018

„Община Перник търси средства за възстановяване на язовира в село Мещица", съобщи кметът Вяра Церовска на регулярната месечна среща с кметовете на населени места в отговор на питане.

„Още от миналата година се прави обследване на водоема. Назначен е оператор, който се грижа за поддържане на стената. Надявам се да успеем , работим много упорито. Пуснахме обществена поръчка, поради това че средствата за проектиране не бяха достатъчни се наложи да ги актуализираме", обясни Вяра Церовска.

Градоначалникът припомни, че Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да кандидатства за финансиране за реконструкция на стената на язовира в село Мещица и съоръженията към нея по оперативни програми.

„Предстои  нова обществена поръчка затова да се изработи проект, с който да се кандидатства, за да може да се направи основен ремонт на язовира и да бъде годен за употребление, за риболов , за отдих", допълни кметът .

„Язовирът е с обем  2 млн. куб.м. Строен е през 1962 година и преди неговото въвеждане в експлоатация  е имало много наводнявания, сподели кметът на населеното място Деян Станимиров.

 
Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени