Община Перник с нарочна заповед за "Сирни Заговезни", нарушителите ще бъдат санкционирани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 637 | Брой коментари 0
09:35 17.02.2018

Кметът Вяра Церовска е издала заповед  във връзка с утрешния празник „Сирни Заговезни”. Според заповедта се забранява паленето на автомобилни гуми, пласмаси, и използването на запалителни течности за разпалване на огъня и поддържане на горенето на огньовете  (ритуални огньове) направени по повод празника „Сирни Заговезни“

Забранява се  направата на ритуални огньове върху общински тревни площи, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар. Извършването на обредните традиции, свързани със Сирни заговезни следва да се осъществява контролирано и при непрекъснато наблюдение. Всички огнища трябва да се загасени до 21.00 часа на 18 февруари.

Забранява се струпването на автомобилни гуми на общински площи и образуването на нерегламентирани сметища

За неспазването на заповедта  нарушителите носят отговорност съгласно Наредба № 1 за обществения ред на територията на община Перник и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Перник в зависимост от извършеното нарушение. За нарушения от малолетни и непълнолетни ще се санкционират техните законни представители.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени