Община Перник подпомогна още две семейства с репродуктивни проблеми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 207 | Брой коментари 0
08:16 03.08.2019

Община Перник е подпомогнала още две двойки за бебе "ин витро", съобщи общинският пресцентър.Решението е било взето на заседание на Комисията за разглеждане на подадени заявления за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми.

Общо 12 млади двойки са подпомогнати от община Перник за бебе "ин витро" през миналата година. С решение на Общинския съвет са отпуснати 18 500 лв. Финансовото подпомагане на лица с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината, стана възможно, след като Общинският съвет прие специален правилник затова през 2015 г. През 2019 г. в бюджета са заложени 20 000 лв.

Ежегодно в деловодството на общинската администрация се приемат документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми по общинската програма "ин витро".

Сред изискванията към кандидатите са да нямат задължения към община Перник и държавата, да са с непрекъснати здравно-осигурителни права и да не са поставени под пълно запрещение.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени