Община Перник е готова за първия учебен ден

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 206 | Брой коментари 0
12:22 14.09.2018

Община Перник има пълна готовност за началото на новата  учебната година . За трета поредна година  тя  ще бъде официално открита с общ молебен и водосвет. Ритуалът  ще бъде отслужен в храма „Св. Иван Рилски“ на 17 септември от 8.30 часа.

Тази година 751 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището.

Специална комисия от експерти  направи инспекция на материалната база на учебните заведения, която  констатира, че няма предпоставки за притеснения във връзка с провеждането на нормален учебен процес. През лятото бяха извършени  необходимите ремонтни дейности в училищата и детските градини.

„За големите потребности в учебните заведения бяха водени разговори с министъра на образованието Красимир Вълчев, на които присъстваха и директори на учебни заведени.В  резултат  на това получихме неговата финансова подкрепа  за ремонта на покривите на три големи училища в община Перник – ГПЧЕ „Симеон Радев“,  13-то ОУ „Св. Св. Крил и Методий“ и училището в село Рударци, сега получаваме неговата финансова подкрепа и за ОУ „Св. Иван Рилски“, сподели кметът Вяра Церовска.

Проверява се и готовността на учебните заведения  за отоплителния сезон, вече е променен начина на отопление  в  8-мо ОУ „Кракра Пернишки“,  а за в училището в село Драгичево сме закупили нов котел за пелети. Имаме обществена поръчка за над 40 000 лева, с която променяме топлопреносната мрежа  и в няколко детски градини“, посочи кметът.

Направени са още промени в училището в село Кладница, ремонтира се и спортната зала в кв. Църква. Почистени, окосени и подрязани са храстите и дърветата във  всички дворове на училища и детски градини.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени