Община Перник бе удостоена с грамота и Юбилеен медал „100 години Първа Световна Война“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 260 | Брой коментари 0
17:12 08.11.2018

Община Перник бе удостоена с грамота и Юбилеен медал „100 години Първа Световна Война“ на Министерство на отбраната. Това стана днес на заключителна пресконференция в Областна администрация – Перник, на която бяха представени резултатите от научната конференция „Първата световна война на Балканите, пробивът на Добро поле и събитията през 1918 г.“, чийто домакин през септември бе Община Перник, както и от откритата опознавателно-теренна експедиция "По стъпките на 26-ти пехотен Пернишки полк".

Отличието прие зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева.

„От името на д-р Церовска, както и от мое име изказвам най-сърдечни поздрави и благодарности по повод реализирането на инициативата за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война.

Историята ни показва кои сме, помага ни да разберем Света, да отсъждаме справедливо, да разберем промяната. Много важно е да познаваме миналото си, за да можем да определим позициите си в бъдеще. Няма нищо по-свято и по-силно от мира, няма нищо по-важно от спокойствието и сигурността на хората. За нас беше чест да бъдем домакин на подобна достойна инициатива.“, сподели Ковачева.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени