Община Ковачевци се включва в инициативата на Омбудсмана на Република България „Великден за всеки”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0
16:03 13.03.2018

Община Ковачевци се включи в третото издание на Националната  кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на  Омбудсмана на Република България.

С писмо до Община  Ковачевци, Омбудсманът се обръща към всички като към отговорни хора с ангажимент към нашите съграждани и с молба да бъдем съпричастни съм тези, които имат най-нужда при посрещането на големия християнски празник Великден.

  Инициативата има за цел да подпомогне с ваучери по 20 лв. пенсионерите,които няма да получат великденски добавки от правителството.

Получателите на ваучерите ще могат да пазаруват с тях в определени вериги магазини в цялата  страна. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ.

            Средствата се набират по  банкова сметка в УниКредит Булбанк:

 

IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Български червен кръст

 

В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи общината, за която се прави паричното дарение, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.

Средства за кампанията може да дарите и със SMS на кратък номер 1255 – на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС.

Община Ковачевци ще направи всичко необходимо, за успешното реализиране на кампанията. Домашния социален патронаж при Община Ковачевци, ще съдейства при раздаването на хранителни продукти от инициативата.

Община Ковачевци активно показва, че е ангажирана по отношение нуждите и потребностите на пенсионерите и уязвимите групи.

Призоваваме всички представители на местния бизнес, да подкрепят каузата, предоставяйки парични  средства или хранителни продукти.   

         С тази кампания много  от  хората с ниски доходи ще   усетят нещо толкова рядко в наши дни – добротата.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени