Обсъждат се възможности за свързване на яз.Студена с язовирите Бушляк и Осломе

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1204 | Брой коментари 0
14:10 07.01.2020

Министър Емил Караниколов,областният управител на Перник инж. Емил Костадинов и представители на  Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" днес бяха на язовирната стена "Студена"и  обсъдиха нови мерки за осигуряване на воден ресурс.

"Първата ни задача е да  отстраним така наречената "гъба", която поема между 8 и 10 процента от водния обем, но засега специалистите казват, че това ще направи изключително сериозно замътяване на водата и ще има голям разход на питейна вода, ако го изпълним", коментира Караниколв. Той посочи, че към момента предложението на специалистите  е да се направят 10 сондажа под язовирната стена по течение на реката за осигуряване на вода.

Ще бъдат обсъдени и възможностите,свързани с няколко съседни водоема  - яз. "Бушляк" и яз."Осломе",  откъдето да  се осигурят около милион и половина кубика вода и така да се облекчи проблемът с водната криза в най-тежките месеци за перничани.

"Надявам се, че до утре ще имаме решение за това",уточни Караниколов. За целта беше създадена и необходимата организация от областния управител Емил Костадинов.


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени