mycomputer.BG

Обрат: Нощните заведения отново отварят врати

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 317 | Брой коментари 0
17:19 12.07.2020

 

Нощните заведения отново отварят врати за посетители, няколко дни след като министъра на здравеопазването издаде заповед, с  която се спря дейността им, поради увеличаването на случаите на коронавируса у нас. Това стана ясно от брифинг на ресорния заместник-министър Жени Начева пред Министрерството на здравеопазването.

"След среща с представатители на собственици на заведения в страната се съгласихме на промяна в заповедта на министъра на здравеопазването".

На първо място е повторното отваряне на нощните заведения със заетост не повече от един човек на квадратен метър, както и дезинфекция, уточни Жени Начева.

Второто е провеждането на групови събития и сватби, които да се осъществяват с всички правила – дезинфекция, физическа и социална дистанция. При настъпване на промяна в показателите всички следващи промени да се правят след съгласуване с браншовата организация, увери заместник-министъра.

 "Единственият бранш , който е затворен, е този на нощните заведния. Това, което обсъдихме с Ананиев, е че ние не сме развъдник на заразата. 80 хиляди души от бранша изгубиха работата си. Един човек на квадратен метър или един човек на метър и половина дистанция. Ние сме сектора, който е проверяван ежедневно – който не спазва мерките, ще бъде глобяване. Не беше редно да заради някои заведения в няколко градове да се затваря целия бранш", заяви от своя страна председателя на Асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов. И увери, че ще се спазват мерките.

Той направи сравнение, че щом започна струпване на хора навън по улиците и се правят протести с по няколко хиляди души, нощните клубове не бива да се превръщат в изкупителна жертва, чрез която те носят вината за новите случаи на коронавирус./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени