Областният управител връчи специална награда на читалището в Богданов дол за неговия юбилей

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 239 | Брой коментари 0
12:33 10.06.2018

Още едно културно средище от областта ни отбеляза своя юбилей.

Читалище "Пробуда - 1928 г." в с. Богданов дол навърши 90 години от създаването си.

Тържеството, което се състоя в центъра на селото, беше уважено от областния управител на Перник Ирена Соколова. Тя се обърна към ръководство на институцията с думите:

"Поздравявам ви за силата и ентусиазма да сте пазители на културното ни наследство, да пренасяте в бъдещето цялото умение и мисъл на българския дух и традиция. Сред нас са и вашите последователи, децата, които ще продължат във времето дълголетната ви духовна сила и подобно на българската шевица няма да има край. Смисълът на читалищата, като единствени по рода си в света огнища на просвета и култура, е да пазят българщината, да възпитават ценности и да радват душата на хората. Вие сте пример в това отношение!", каза в приветствието си Соколова.

Председателят на читалището Лилияна Илиева получи от губернатора паметен знак, удостоверение и поздравителен адрес.

На тържеството бяха наградени и заслужили читалищни дейци, както и индивидуални участници от различните групи. Библиотеката на селото пък зарадва най-малките си читатели с художествена литература от различни автори.

Кулминацията на проявата беше празничната програма с участието на самодейци от читалището и гости от съседните села Ярджиловци и Копаница.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени