Coca Cola

Областният управител събира работна експертна група във връзка със сигнали на жители на село Дивотино

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 284 | Брой коментари 0
17:12 19.03.2019

Тя е във връзка с постъпили сигнали от кмета и жителите на село Дивотино за извършване на въгледобив извън концесионната територия на фирма „Мин индъстри” ЕООД, находище „Пернишки въглищен басейн”.

На 21.03, в 13:30 ч., областният управител Ирена Соколова събира експертна институционална работна група, като на 15.03 т.г. са изпратени писма за участие към всички заинтересовани институции.

На срещата ще присъстват заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, представители на Министерство на околната среда и водите, кметът на община Перник, фирмата концесионер „Мин Индъстри” ЕООД, Българската минно-геоложка камара, кметовете на кметствата Дивотино и Люлин разположени в близост до рудника, ОД на МВР Перник и териториални структури в сферата на екологията от област Перник.

Веднага след това Соколова ще даде пресконференция за медиите с подробна информация за взетите решения и експертни констатации за детайлното изясняване на ситуацията.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени