Областният управител прие делегация от Китай

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 252 | Брой коментари 0
15:52 19.10.2018

Делегация от провинция Хъбей (Китайска народна република) посети България и област Перник. Визитата на чуждестранната делегация е свързана с форума "16+1", който ще се проведе утре в Националния дворец на културата, целящ да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония.

По инициатива на заместник губернатора на Хъбей г-жа Ся Янджун, делегацията се срещна с областния управител на Перник Ирена Соколова и двете страни заявиха готовността си за сключване на меморандум между провинция Хъбей и област Перник. С него ще бъдат установени бъдещи партньорски взаимоотношения в различни сфери на сътрудничество. Губернаторът на Хъбей Дзи Юнши е отправил покана към Ирена Соколова, предадена днес от г-жа Янджун, областна делегация от Перник да посети Китай, където официално да бъде подписан двустранния документ за партньорство и взаимодействие.

Соколова изтъкна добрите технологични възможностите на област Перник и подчерта наличието на много добра инфраструктура, обучени и квалифицирани кадри, разнородна добивна и преработвателна промишленост.

В края на приема присъстващите декларираха готовността на двете страни за насърчаване на приятелския обмен, икономическите и търговски контакти, както и на сътрудничеството в областите и на селското стопанство, науката и технологиите, културата, спорта и образованието.

На срещата присъстваха директорът на ОД МВР – Перник Димитър Попов, директорът на ТД ДАНС – Перник Красимир Костадинов, заместник областните управители на Перник Иво Иванов и Васил Павлов

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени