Областният управител на Перник заедно с кмета на гръцката община Ставрос обсъдиха надграждането на добрите практики за трансгранично сътрудничество

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 326 | Брой коментари 0
17:29 20.11.2018

Областният управител на Перник Ирена Соколова е на кратко посещение в южната ни съседка, където заедно с кмета на община Ставрос Диамандис Лиамас и местната управа обсъдиха добрите практики за трансгранично сътрудничество и партньорство, обмяната на информация, идеи, добри практики и опит за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество.

Соколова изрази убедеността си пред Лиамас и екипа му, че срещи като тази водят след себе си обмен на икономически, социални, културни и административни модели. Те способстват за реализиране на проекти на съответните територии в духа на добросъседството и взаимоизгодните отношения.

През месец октомври тази година община Радомир подписа споразумение за сътрудничество с гръцката община. Проектодокументът предвижда съвместни взаимоизгодни действия във всички области на обществения живот и съвместно участие в проекти, финансирани със средства от европейските фондове. Той е изготвен на базата на реализиран от „Сдружение КРИБ - Перник" проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", партньор в който е и община Радомир.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени