mycomputer.BG

Областният управител изиска информация за предприетите мерки от община Трън срещу Африканската чума по свинете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 214 | Брой коментари 0
13:03 01.08.2019

Областния управител Ирена Соколова се срещна с кмета на община Трън Цветислава Цветкова, с която обсъдиха съвместните действия и предприетите мерки срещу Африканската чума по свинете (АЧС) в пограничния край.

В района попада ГКПП „Стрезимировци" и се явява външна граница на Европейския съюз, откъдето всекидневно се осъществява трансфер на влизане и излизане на превозни средства.

Цветкова представи обстойно пред губернатора решенията от провелата се вчера Общинска епизоотична комисия и поетите ангажименти по неразпространението на АЧС.

Особено важно е да се знае, че във връзка с превантивните мерки, се налага 24-часов контрол и проверка на моторни превозни средства и ремаркета в

посока град Трън. Дейностите ще се осъществат съвместно между РПУ - Трън и Гранична полиция. Проверителен пункт ще следи за превозвани стоки, фураж, животни, меса и др.

Цветкова направи обобщение пред губернатора, че членовете на Общинската епизоотична комисия, са излезли със становище за проверка и обход, заедно с

представител на ОДБХ-Перник, на пазари и тържища на открито. По думите й тези места крият потенциална опасност от проникване и пренос на заболяването.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени