Областният управител Ирена Соколова с поздравителен адрес за Деня на Съединението

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 126 | Брой коментари 0
07:37 06.09.2019

Уважаеми жители на област Перник,

Поздравявам Ви с празника на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Това е датата, едновременно символ на гордост и апотеоз на борбения български дух, на дръзкия и непреходен порив за обединение в името на свята, патриотична и родолюбива кауза - силна държава!

Ha тoзи дeн, пpeди 134 години, преживяхме eдин oт върховите cи моменти в историята. Aĸтът нa Cъeдинeниeтo cмaя Eвpoпa и cвeтa c вeличиeтo нa идеята, eдинcтвoтo и обединеността на народа ни пpи ocъщecтвявaнeтo му. Благодарение на него беше осуетено несправедливото разделяне на България на две чрез Берлинския договор.

Днес, със същата сила пред нас стои отговорната задача да бъдем достойни последователи на хората довели до успеха на Съединението и уверено да продължим и препотвърдим тяхното дело, копнежи и желания.

В този свят на нови перспективи и предизвикателства, нека да запазим българското достойнство и самоусещане, обединени около идеята за обединена България като равноправен, силен и горд член на Европейското семейство. 

Честит празник!

Ирена Соколова

Областен управител на област с административен център Перник

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени