mycomputer.BG

Областният управител Емил Костадинов провери на място състоянието на яз.”Студена”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 832 | Брой коментари 0
17:25 06.12.2019

Едно от първите неща, които направи новият областен управител, встъпвайки в длъжност  да провери на място състоянието на язовир и ВЕЦ „Студена”. Ето какво написа той в официалния си профил:

„Направих инспекция на текущото състояние на язовир и ВЕЦ "Студена", помпената станция преди с. Боснек, каптаж "Врелото", пречиствателната станция за питейни води в кв. Църква и Владайския канал.

Заедно с главния инженер на ВиК Перник Бойко Кодуски, обходихме язовирната стена, както и зоните със спирателно-изпускателната техника и хидро-техническите съоръжения. Огледът бе с цел прецизиране и вземане на мерки за справянето с водната криза в условията на предстоящия зимен сезон.

Запознах се на място с текущото състояние на яз. Студена и свързаните с него системи за изготвянето на цялостен план за отклоняване на допълнителни водни източници. Заедно със специалисти търсим алтернативи и работещи решения като очакванията са да открием такива в кратки срокове.

Продължавам да съм ангажиран с актуалната тема за жителите на общината. В понеделник ще се срещна с новия управител на ВиК Перник след избирането му от Общото събрание на акционерите, с когото да установим първи контакти и да синхронизираме действията си.”

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени