Областният управител Емил Костадинов пред Перник нюз: Работим буквално денонощно, за да върнем спокойствието и обичайния начин на живот на перничани!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1085 | Брой коментари 0
07:17 19.02.2020

-Г-н Костадинов, наложи Ви се да влезете много бързо и в спешен порядък в отговорностите на един областен управител.  Кое беше най-голямото предизвикателство пред Вас на новата длъжност?

-Най-голямото предизвикателство беше да поема поста областен управител в точно тази изключително тежка ситуация. Водната криза в Перник продължава да бъде в центъра на общественото внимание вече четвърти месец. Доверието на премиера Бойко Борисов и кабинета към мен е повече от отговорност и задължение.Въпрос на чест е да го оправдая и не само да излезем от кризата, но и да продължим развитието на област Перник.

Благодарен съм,че министър-председателят,министри,институции, Камарата на строителите, Община Перник, всички заедно работим буквално денонощно,за да върнем спокойствието и обичайния начин на живот на перничани. Решаваме проблем,трупан десетилетия наред. Не го казвам като оправдание,това е факт. Точно поради тази причина и решението не може да даде резултат толкова бързо,колкото ни се иска.Ако има експертен пропуск,вярвам,че съответните институции няма да го пропуснат. В центъра на обществения и медиен фокус нищо подобно не бива да остава под въпрос. Перничани имаме пълното право да недоволстваме от ситуацията,но се изисква повече търпение,за да я решим не само за момента,а да осигурим дългосрочни сигурност и устойчивост на водоснабдителната и водопреносна системи.

През последната седмица ,за щастие,времето е благосклонно към перничани. Натрупа много сняг, след което времето се затопли и има ускорено снеготопене.Така нивото на язовир "Студена" се повиши и това ни дава относително спокойствие.

-В какви насоки ще са насочени основните ви дейности в следващите месеци?

- Работя еднакво добре с всички кметове от областта. Заедно с тях ще надграждаме постигнатото до момента и планираме редица инициативи в сферата на образованието, културата, изкуството, спорта и младежките дейности. Разбира се, вслушвам се и подкрепям гражданския глас и обществения интерес.

Усилията ми са в посока на законосъобразно и прозрачно управление, което гарантира провеждането на успешна държавна политика на регионално ниво и просперитет на нашата област. Така гарантираме ефективност и устойчивост във всяко направление,както и добро взаимодействие и комуникация с представителите на всички власти, партньорство с всички общини, държавни институции и медиите. Гъвкав подход на работа и активен диалог,според мен, са ключовете за успешно управление.

-Перничани са особено чувствителни за всичко, което се случва в града около водната криза. Прави ли се всичко необходимо, според Вас, за да се реши тя в по-кратки срокове?

- Полагаме усилия и резултатите ще бъдат налице за перничани. Всички искаме това да се случи веднага,но всяка стъпка от нейното разрешаване изисква време. Може би,ако трябва да търсим урок във всичко това, Перник е сигналната лампа за много други населени места, които да обърнат внимание на този проблем и да предотвратят подобен сценарий. Превенцията на кризата е най-добрата възможна политика. Независимо за кой сектор става въпрос.

-Ще се спази ли срока за изграждането на водопроводната връзка през Бучино?

-Вярвам , че екипите ще се справят в срокове. По трасето се работи усилено и се поставят новите тръби.

Работим в синхрон с кмета на Община Перник Станислав Владимиров и всички институции на местно ниво, свързани с решаването на проблема за водната криза.

-Ще се наложи ли поредно удължаване на бедственото положение?

-Обща е волята да решим проблема в прогнозирания срок и да не се налага удължаване на бедственото положение. Нека все пак държим и на качеството,освен на бързината,за да не влезем в поредица от ремонти на ремонтите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени