Областният управител Емил Костадинов: Да бъдем достойни продължители на делото на Светите братя

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 121 | Брой коментари 0
08:22 24.05.2020

 

Уважаеми дейци на културата, науката и изкуствата,

Уважаеми учители, студенти, ученици,

Уважаеми жители на област Перник,

 Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година заради извънредната епидемична обстановка се налага да спазим необходимите мерки и да преживеем един по-различен празник. 24 май е ден, който осветлява миналото и бъдещето на българина.

Трябва да се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието. Поклон пред всички вас - наши съвременни просветители! Пред  усилията и стремежа ви да съхранявате и развивате нашата културна идентичност.

Нека бъдем достойни продължители на апостолското дело на Светите братя Кирил и Методий! Да насърчаваме стремежа към знание и духовност!

Вярвам,че незабравимият химн "Върви, народе възродени", написан от Стоян Михайловски и Панайот Пипков, звучи в нашите мисли, зареждайки ни със сила и гордост.

Скъпи ученици, бъдете силни и смели пред предизвикателствата на живота! Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас!

Приемете моите пожелания да бъдете здрави, винаги духовно млади, усмихнати и позитивни!

Българите сме горд народ, оцелял през многовековните робства, защото през годините мъдро успяваме да съхраним нашето слово.

Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

Честит празник!

Инж. Емил Костадинов

Областен управител

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени